MACRAME how to start

tips and tricks

TIPS EN ZO

Er zijn diverse dingen waar je op moet letten en andere handigheidjes waarover dit stukje gaat.

  • Kijk na elke rij of het klopt wat je gedaan hebt, het is nl heeeel vervelend wanneer je er op het einde achter komt dat je in het begin een fout hebt gemaakt
  • Wanneer je even geen inspiratie hebt, ga dan iets anders doen tot je weer zin hebt verder te gaan
  • Bewaar restjes en dat wat je aan het einde afknipt want
Read more
Spread the love

*MACRAME KNOPEN

Ook heel belangrijk zijn de knopen die je kunt gebruiken. Er zijn heeel veel soorten knopen maar er worden er maar een paar gebruikt om een heel mooi wandkleed te maken.
Wanneer je een patroon koopt vind je daarin ook duidelijke tekeningen om de knopen te maken. Daarop ga ik nu niet in. Er zijn ook veel videos beschikbaar online wanneer je dat wilt. De meest gebruikte knopen vind je hieronder

Read more
Spread the love

*HOE TE BEGINNEN?

Al eerste wil je natuurlijk weten hoeveel koord of touw je nodig hebt.
Dit is direct de lastigste vraag om te beantwoorden omdat het afhangt van wat je wilt maken, hoe groot het is en hoeveel knopen je gaat gebruiken per koord. Wil je veel knopen of juist weinig?

Read more
Spread the love

*KOORD OF TOUW?

combi foto 8 en 12 mm macrame weaving weven koord cord naturalHet meest gebruikt in macrame tegenwoordig is 100% katoen. Het is helemaal hip om met natuurlijke materialen te werken en daar hoort natuurlijk geen polyester bij. Wanneer je dat wilt gebruiken is dat natuurlijk prima maar daar gaat dit artikel niet over, ik verkoop het ook niet in mijn shop omdat ik een voorstander ben van 100% natuurlijk en/of gerecycled katoen. Welke soorten zijn er en hoe wordt het genoemd?

Read more
Spread the love

*WAT HEB JE NODIG VOOR MACRAME?

Voor het maken van macrame heb je weinig nodig. Wat wel heel handig is, is om een kledingrek te gebruiken om je werk aan te maken. De meeste kledingrekken zijn in hoogte verstelbaar zodat je de hoogte kunt aanpassen aan je wensen. Wanneer je klaar bent dan schuif je deze ook makkelijk weer aan de kant. Je wilt je wandkleed of plantenhanger natuurlijk niet aan het kledingrek bevestigen maar aan een tak of stok of in geval van een plantenhanger aan een ring.

Read more
Spread the love